هیتلر کتابخوانی که تبدیل به هیولا شد

ساخت وبلاگ

 

شاید برایتان جالب باشد که بدانید  هیتلر نیلوبلاگ  کتابخوانی نیلوبلاگ حرفه ای بوده و طرفدار بسیاری از نویسندگان معروف بوده است. به مناسبت سالروز تولد آدولف هیتلر نیلوبلاگ، دیکتاتور آلمانی، در اینجا قصد داریم به این بخش از شخصیت او که کمتر به آن پرداخته شده بپردازیم.

۲۰ آوریل برابر با ۳۱ فروردین سالروز تولد آدولف  هیتلر نیلوبلاگ دیکتاتور آلمانی است. یک قرن پیش، آدولف هیتلر با درجه نظامی سرجوخه در جنگ جهانی اول می جنگید. او در این جنگ دو بار زخمی شد و شش مدال گرفت. اما نکته جالب اینجاست که او در همین جنگ نوشته‌های آرتور شوپنهاور، فیلسوف آلمانی، را به همراه داشت.

 

 

کتاب‌ها، کتاب‌ها، همیشه کتاب‌ها! آگوست کوبیزک دوست دوران نوجوانی هیتلر درباره او می‌گوید: من آدولف را بدون کتاب‌هایش نمی‌توانستم تصور کنم. همیشه در خانه‌اش تلی از کتاب کنارش ریخته بود. او آنها را دور خودش می‌چید. هیتلر همیشه در همه جا یک کتاب با خودش داشت.

 

دوست هیتلر کوبیزک می‌گوید هیتلر پس از جنگ در سه کتابخانه در شهر لینز و آستاریا عضو بود و وقت زیاد خودش را در کتابخانه مرکزی هاپسبورگ در وین می‌گذراند. او می‌گوید کتاب‌ها همه جهان او بودند.

اینکه افراد علاقه‌مند به کتاب  تبدیل نیلوبلاگ به هیولا نیلوبلاگهای تاریخ و سیاستمداران خشن بشوند اتفاق نادری نیست. پل پوت دیکتاتور کامبوج دانشجوی لاقیدی بود، اما مدرکش را در پاریس گرفت و پس از برگشت به کامبوج در یک کالج خصوصی ادبیات فرانسه و تاریخ درس می‌داد.

اسامه بن لادن فارغ التحصیل مهندسی عمران بود و آثار دینی سید قطب را می خواند. بن لادن در دانشگاه عربستان همواره در سخنرانی‌های برادر سید قطب شرکت می‌کرد.

و در نهایت جوزف گوبلز مرد اول تبلیغات نازی‌ها و دستیار هیتلر نیز در پنج دانشگاه مطرح در آلمان درس خواند و از دانشگاه هایدلبرگ آلمان مدرک دکترای فلسفه گرفت.

هیتلر مردی جوان، باهوش، ایده آل گرا و با انگیزه بود. اما در همان جوانی درگیر فرضیات غلطی شد که او را از مسیرش منحرف کرد. از همان زمان بود که او در مسیر غلطی قرار گرفت و نتایج این انحراف باقی ماندن نامی ننگین از او در طول تاریخ شد.

آنطور که در کتاب کتابخانه هیتلر آمده است به نظر می‌آید هیتلر نه تنها کتاب جمع می‌کرده بلکه او کتابخوانی نیلوبلاگ جدی و منظم هم بوده است. در این کتاب دست نوشته‌هایی از هیتلر نشان داده شده که در آنها هیتلر با چند رنگ مختلف زیر نوشته‌هایی که با آنها موافق یا مخالف بوده خط می‌کشیده است.

گفته می‌شود او بیشتر فلسفه می‌خوانده است. آثار کانت، هگل، مارکس و نیچه همواره از کتاب‌های مورد علاقه او بوده است. همچنین هیتلر شیفته یونان و روم به خصوص فرهنگ، اقتصاد و سیستم نظامی آنها بود. او همچنین در موسیقی شیفته واگنر بود و در نقاشی و هنر رامبرانت را می‌پسندید.

هیتلر همچنین به کتابخانه‌اش هم خیلی علاقه داشت و پس از اینکه در دهه ۱۹۳۰ میلادی که وارد سیاست شد افرادی که به ملاقات او می‌آمدند معمولا برای او کتاب هدیه می‌آوردند. او همه کتابها را می‌خواند و صفحات آنها را پر از خط کشی و علامت سوال و سایر نشانه‌ها می‌کرد.

البته همیشه هیتلر در تاریخ به عنوان کتابخوان مطرح بوده اما همچنین همه اتفاق نظر دارند که او مفسر خوبی نبود و از چیزهایی که می‌خواند برداشت‌های غلط می‌کرد.

درباره کتابخانه هیتلر

گفته می‌شود کتابخانه هیتلر حدود ۱۶ هزار و ۳۰۰  نسخه کتاب داشت. مورخان می‌گویند دو سوم کتاب‌های کتابخانه او دست نخورده باقی مانده بودند. کتاب‌های او و نظراتش درباره کتاب‌ها عقاید مستبدانه او و غیر منعطف بودن او را نشان می دهد.

همچنین گفته می‌شود او به مطالعه آثار آلمانی بیشتر علاقه داشته و شیفته نیچه بوده است. با این وجود او همیشه آثار شکسپیر نمایشنامه نویس انگلیسی را بسیار فراتر از گوته شاعر آلمانی می‌دانست و در کتابخانه خود نسخه‌ای از آثار ترجمه شده به آلمانی این نویسنده داشت.

او همچنین در کتابخانه اش نسخه‌هایی مصور از رمان‌های معروف دن کیشوت و رابینسون کروزوئه و سفرهای گالیور و کلبه عمو تام نگه می‌داشت. گفته می‌شود هیتلر خواننده‌ای حریص بوده است. او باید هر شب حداقل یک کتاب می خواند. او همواره از طرف زنان خویشاوندانش کتاب هدیه می‌گرفت.

کتابخانه عمومی رستمکلا ...
ما را در سایت کتابخانه عمومی رستمکلا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rostamliba بازدید : 73 تاريخ : دوشنبه 4 آذر 1398 ساعت: 19:23