تصویرسازی‌های جالب پی‌یر بتلی و ترویج کتابخوانی

ساخت وبلاگ

پی‌یر بتلی، عکاس خلاق فرانسوی فهرستی از رمان‌ها و کتاب‌ها در قالب عکس تهیه کرده است. تصاویر بدیع بتلی مملو از جذابیت، شوخ‌طبعی و کنایه است و مخاطب را لااقل برای قضاوت درباره تصویرسازی او وادار به خواندن کتاب می‌کند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از تسنیم؛ پیر بتلی «Pierre Beteille»، عکاس خلاق و غیرمعمول فرانسوی در تازه‌ترین مجموعه پرتره خود به سراغ رمان‌های شاخص و کتاب‌های شناخته شده جهان رفته است و براساس داستان و محتوای اثر، تصاویری بدیع خلق کرده است که نشانگاه تصویریش اشاراتی خلاقانه به داستان و کتاب دارد.

بتلی با درک تصویری که داستان در ذهن مخاطب خلق می‌کند، نظام نشانه‌ها را در یک قاب تصویری پایه‌ریزی می‌کند و در این تلاش از ژست، رفتار، پوشش، مدل مو و ... بهره برده است تا به تصویر خود وجوهی دراماتیک اعطا کند. از همین رو مخاطب عکس می‌تواند بخش مهمی از رویدادهای خارج از قاب را نیز خوانش کند.

تصاویر بدیع بتلی مملو از جذابیت، شوخ‌طبعی و کنایه است. برخی از تصاویر به سمت گروتسک پیش می‌روند که در دیگر مجموعه‌های بتلی به خوبی حس می‌شود. در ادامه این گزارش می‌توانید با ۱۳ قطعه از این مجموعه همراه باشید و با کتاب‌هایی که بتلی انتخاب کرده است بیشتر آشنا شوید:

۱- ابله - فیدور داستایوسکی

«ابله» داستان پرنس میشکین، آخرین بازمانده خاندان سلطنتی است که بعد از سفری به سوئیس برای درمان بیماری صرع خود، به سنت پترزبورگ بازمی‌گردد. وی نزد یکی از اقوام قدیمی‌اش به نام الیزابت می‌رود که صاحب سه دختر است. دختر کوچی عاشق پرنس می‌شود؛ اما پرنس میشکین عاشق ناستازیا فیلیپوونا می‌شود، غافل از اینکه تمام شهر به دنبال این دخترند. پس از مصیبت‌ها و اتفاقات مختلف، ناستازیا خودکشی می‌کند و دست کسی به وی نمی‌رسد.

ژست بتلی اشاره مستقیمی به ویژگی‌های شخصیت پرنس دارد. ساده‌لوحی و نیک‌دلی میشکین همواره از سوی اطرافیانش به ابله بودن تفسیر می‌شود، همان طور که تصویر بتلی چنین جلوه می‌کند، مردی ساده که هر کسی می‌تواند سرش را کلاه بگذارد. لیکن واقعیت چیز دیگری است، واقعیت در شکل حروف‌چینی روی جلد کتاب عیان است. عنوان «ابله» روی کتاب برعکس است، همانطور که واقعیت میشکین برخلاف تصور همگان است.

۲- ناب و دست‌نخورده - باربارا کاترلند

رمان مشهور کاترلند داستان دوکِ راونستاک است که در لندن به عنوان جذاب‌ترین، بدنام‌ترین و زیرک‌ترین مجرد شناخته می‌شود. نامش بواسطه سوءاستفاده‌ها و فرارهای عاشقانه نقل محافل می‌شود. دوک ناچار است به زنی دل ببازد و از این رو به زنی که او را ناب و معصوم می‌یابد عشق می‌ورزد. تصمیم به ازدواج می‌گیرد؛ ولی در روز عروسی درمی‌یابد نامزدش به نزدیک‌ترین دوستش عشق می‌ورزد. دوک تصمیم به انتقامی وحشیانه می‌گیرد. زمانی که برای خواهرش، مادر روحانی صومعه‌ای در پاریس، اعتراف می‌کند در پی معصوم‌ترین دختر روی زمین است. خواهرش او را با آنوشکا، نوآموز صومعه آشنا می‌کند. آنوشکا گذشته‌ای مرموز دارد، با این حال تن به ازدواج می‌دهد و در کمال حیرت دوک، زیبایی و معصومیت آنوشکا بیش از تصور دوک ثابت می‌شود.

فضای زنانه، رومانس سوزناک داستان، وجود اشک روی گونه بتلی و دستمال کاغذی‌های روی میز، پوشش انگلیسی‌وار او به علاوه تصویر بچه گربه‌ها همه از ادبیات زنانه انگلیسی حکایت می‌کند. ادبیاتی که به شدت درگیر داستان‌های عاشقانه است. ذوب کتاب در فرم آنامورفیک و صورتی‌اش بهترین بیان تصویری از حالت روانی موجود در کتاب و البته زنانگی اثر است. نکته جالب تصویر حرکت حروف در جریان ذوب کتاب است.

۲

۳- تهوع - ژان پل سارتر

مهمترین اثر ادبی سارتر، داستان مردی سی ساله به نام آنتوان روکانتن است که به این باور می‌رسد که اشیاء بی‌جان و موقعیت‌های مختلف، بر تعریف او از خود و آزادی عقلانی و روحی‌اش لطمه می‌زنند و این ناتوانی، او را دچار تهوع می‌کند. سارتر در این رمان خود بیش از همه چیز به فلسفه ی اگزیستانسیالیسم اشاره دارد. اگزیستانسیالیسم به انسان به عنوان موجودی مستقل از فرهنگ، آداب و رسوم و قانون نگاه می‌کند. سارتر تأکید بر زندگی شخصی آنتوان روکانتن دارد و او را به عنوان یک انسان با تمام روحیات و خصوصیات خاص خود مورد بررسی قرار می دهد.

بتلی به سادگی مفهوم تهوع را به تصویر کشیده است. او از تهوع خود آن را نشان می‌دهد و چندان وارد مجاز و استعاره نمی‌شود؛ اما به یک چیز به خوبی دقت کرده است. اینکه تهوع را در قالب حروف که نمادی بر اندیشه می‌باشد، درآورده است و ایهامی تصویری خلق کرده است.

 

کتابخانه عمومی رستمکلا ...
ما را در سایت کتابخانه عمومی رستمکلا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rostamliba بازدید : 76 تاريخ : دوشنبه 4 آذر 1398 ساعت: 19:23